Read Kiveä kovempi by Graham Greene Free Online


Ebook Kiveä kovempi by Graham Greene read! Book Title: Kiveä kovempi
Language: English
Format files: PDF
The size of the: 4.37 MB
v The author of the book: Graham Greene
Edition: Kustannusosakeyhtiö Tammi
Date of issue: 2001
ISBN: No data
ISBN 13: No data
City - Country: No data

Read full description of the books Kiveä kovempi:

Graham Greenen 1938 ilmestynyt läpimurtoteos on purevan tehokas jännitysromaani. Kirjailija käyttää hyväkseen salapoliisiromaanin ja gangsterielokuvan keinoja ja käyttää niiä taiten.

Kirjan päähenkilö on kuin muotokuva aikamme syrjäytyneestä nuoresta: Brightonin slummeissa kasvanut Pinkie on jo 17-vuotiaana paatunut rikollisjoukkueen johtaja. Mutta nyt hän on peloissaan: hän on tehnyt murhan ja hänet tiedetään syylliseksi. Sen tietää rehevä, iloluontoinen Ida Arnold ja sen tietää 16-vuotias Rose, jonka Pinkie nai tukkiakseen hänen suunsa.

Pinkien häikäilemätön kovuus on pohjimmiltaan sisäisen epätoivon naamioita. Hän on uskonnollisen ehdoton ja on tietoisesti valinnut pahan, pahuuden, helvetin, kadotuksen. Hänen vastapoolinsa on Ida, joka osaa nauttia elämästä mutta näkee myös kirkkaasti, mikä on oikein ja mikä väärin, ja on peräänantamaton pyrkimyksessään saattaa vääräksi kokemansa tuomiolle.


Kiveä kovempi read onlineRead information about the author

Ebook Kiveä kovempi read Online! Henry Graham Greene, OM, CH was an English novelist, short story writer, playwright, screenplay writer, travel writer and critic whose works explore the ambivalent moral and political issues of the modern world. Greene combined serious literary acclaim with wide popularity.

Although Greene objected strongly to being described as a “Catholic novelist” rather than as a “novelist who happened to be Catholic,” Catholic religious themes are at the root of much of his writing, especially the four major Catholic novels: Brighton Rock, The Heart of the Matter, The End of the Affair, and The Power and the Glory. Works such as The Quiet American, Our Man in Havana and The Human Factor also show an avid interest in the workings of international politics and espionage.

(Excerpted from Wikipedia)


Reviews of the Kiveä kovempi
Kiveä kovempi read onlineAdd a comment to Kiveä kovempi
Read EBOOK Kiveä kovempi by Graham Greene Online free

Download PDF: kive-kovempi.pdf Kiveä kovempi PDF