Read Dmitri: genul cinic by Dmitri Miticov Free Online


Ebook Dmitri: genul cinic by Dmitri Miticov read! Book Title: Dmitri: genul cinic
Language: English
Format files: PDF
The size of the: 21.59 MB
v The author of the book: Dmitri Miticov
Edition: Cartea Românească
Date of issue: April 2015
ISBN: 9732331178
ISBN 13: 9789732331170
City - Country: No data

Read full description of the books Dmitri: genul cinic:

Fara a face poezie conceptuala, Dmitri Miticov isi asuma in Dmitri: genul cinic riscul de a duce demersul poetic in zone extreme mizind pe intuitia ca in poezie e tot mai necesar dialogul cu un alt fel de sensibilitate.
Dmitri: genul cinic interogheaza automatisme de limbaj, conventii sociale si, in general, insista asupra fisurilor diferitelor discursuri suspecte. Vocea propusa ocupa aproape intreaga paleta de nuante dintre ironie si cinism.
Cerebral si sceptic, felul de a face poezie din Dmitri: genul cinic are, inainte de orice altceva, calitatea de a fi necesar.
„Hai sa stabilim un ax: sa zicem ca intr-o parte, cea a inimii, ar fi domeniul estetic in care inghesuim faptele si istoriile noastre. In partea cealalta, a actiunii, a fortei, ar fi domeniul etic. Ce face Dmitri Miticov este sa puna in centru Obiectul (iubire, frica, automatisme, limbaj, locuri comune, viata) si sa-l plimbe intre cele doua, creind iluzia apartenentei la fiecare dintre ele, pentru ca in final sa creeze o noua perspectiva – cea a cinismului, care rastoarna toate aparentele. Un spatiu de unde au fost izgonite metafora, ipocrizia, poetizarea fortata. Iti trebuie curaj pentru asta, ca sa nu mai vorbim de talent, mai ales ca acest nou unghi nu e deloc lipsit de lirism. Este o perspectiva kierkegaardiana, din care a disparut insa stadiul religiosului.“ (Bogdan-Alexandru Stanescu)


Dmitri: genul cinic read onlineRead information about the author

Ebook Dmitri: genul cinic read Online! Dmitri Miticov (n. 1980, Târgoviște) a publicat volumele de poezie Efectul de peliculă (2006) și Numele meu e Dmitri (2010), prin acest al doilea volum autorul asumându-și biografia fictională a poetului basarabean Dmitri Miticov, din Dubăsari, care a luat naștere pe internet în 2007. Trăieste la București. Au urmat volumele Dmitri: uite viața, publicat în 2012, la Casa de Editură Max Blecher și Dmitri: genul cinic, publicat în 2015, la editura Cartea Românească.


Reviews of the Dmitri: genul cinic
Dmitri: genul cinic read onlineAdd a comment to Dmitri: genul cinic
Read EBOOK Dmitri: genul cinic by Dmitri Miticov Online free

Download PDF: dmitri-genul-cinic.pdf Dmitri: genul cinic PDF