Read Az élő bolygó by David Attenborough Free Online


Ebook Az élő bolygó by David Attenborough read! Book Title: Az élő bolygó
Language: English
Format files: PDF
The size of the: 26.64 MB
v The author of the book: David Attenborough
Edition: Park
Date of issue: 1992
ISBN: No data
ISBN 13: No data
City - Country: No data

Read full description of the books Az élő bolygó:

Bolygónkon nincs olyan hely, ahol ne lenne élet. Éghajlatának szélsőséges és élőhelyeinek szinte végtelen változatossága mindenütt otthont nyújt a növényeknek, az állatoknak és az embernek. Igaz, vannak dúsan termő területek, ahol élőlények tömegei élnek, másutt kevés képviselőjük éppen csak életben marad. Az egyes fajok, de sokszor egész életközösségek is képesek úgy alkalmazkodni környezetükhöz, hogy a lehető legjobban kiaknázhassák a jégtakaró vagy a tundra, az erdő vagy a síkság, a sivatag vagy az óceán, de még a tűzhányó adta feltételeket is. Alkalmazkodásuk néha egészen rendkívüli: vannak halak, amelyek járnak, vagy a szárazföldön, levelekre rakják le ikráikat: kígyók, amelyek repülnek, és madarak, amelyek nem tudnak repülni, de úgy legelésznek, mint az őz; és vannak medvék, melyeknek szőr nő a talpukon.
David Attenborough televíziós sorozata nyomán készült könyvében az Élő bolygóban, a kutató szemével, fáradhatatlan kíváncsiságával és ragályos lelkesedésével világítja meg a különböző életközösségek bonyolult életét, a Himalája magányos csúcsától kezdve a világon legújabban kialakult élőhelyig, a nagyvárosokig, ahol élőlények csak a közelmúltban vetették meg lábukat.
Mire a könyv végére érünk, nehéz megmondani, mi a csodálatosabb – az az ötletesség, amellyel a fajok sikeresen biztosítják megélhetésüket, vagy az egymással és a bolygónk nyújtotta élőhelyekkel való kölcsönös függésük bonyolultsága.
Pompás fényképek gazdag gyűjteményével illusztrálja a Föld felszínének és lakóinak legfontosabb sajátosságait, hasonlóan az evolúció történetéhez, amelyet a szerző előző könyvében, az Élet a Földön című kötetben mesélt el.


Az élő bolygó read onlineRead information about the author

Ebook Az élő bolygó read Online! Sir David Frederick Attenborough is a naturalist and broadcaster, who is most well-known for writing and presenting the nine "Life" series, produced in conjunction with BBC's Natural History Unit. The series includes Life on Earth (1979), The Living Planet (1984), The Trials of Life (1990), Life in the Freezer (about Antarctica; 1993), The Private Life of Plants (1995), The Life of Birds (1998), The Life of Mammals (2002), Life in the Undergrowth (2005) and Life in Cold Blood (2008).

He is the younger brother of director and actor Richard Attenborough.

Photo credit: Wildscreen's photograph of David Attenborough at ARKive's launch in Bristol, England © May 2003


Reviews of the Az élő bolygó
Az élő bolygó read onlineAdd a comment to Az élő bolygó
Read EBOOK Az élő bolygó by David Attenborough Online free

Download PDF: az-l-bolyg.pdf Az élő bolygó PDF