Read Het boek van violet en dood by Gerard Reve Free Online


Ebook Het boek van violet en dood by Gerard Reve read! Book Title: Het boek van violet en dood
Language: English
Format files: PDF
The size of the: 654 KB
v The author of the book: Gerard Reve
Edition: L.J. Veen
Date of issue: 1996
ISBN: 9025407773
ISBN 13: 9789025407773
City - Country: No data

Read full description of the books Het boek van violet en dood:

De schrijver heeft het al zo lang aangekondigd, zijn trouwe lezers hebben er zo lang op gewacht: 'Het Boek van Violet en Dood'. Het is er nu: een hoogtepunt in het majestueuze oeuvre van Gerard Reve, zijn meest autobiografische roman, die al voor verschijning terecht legendarisch is.
'Het Boek van Violet en Dood' is een onbeteugelbare gedachtenstroom waardoor de schrijver zich laat meevoeren, terwijl hij rouwt om een buurjongen die door een verkeersongeval om het leven is gekomen. Die rijke gedachtenstroom geeft ons een diep en adembenemend inzicht in het leven en werk van Gerard Reve. Het is zoals hij beloofde: het gaat over alles. Over God, liefde, dood, kunst, politiek en natuurlijk over de Mededogenloze Jongen, die hij dit keer aantreft in een zomerkamp voor Nijmeegse studenten.
'Het Boek van Violet en Dood' is een aangrijpende roman waarin de schrijver zich met hart en ziel aan zijn lezers blootgeeft, waarbij hij niets en niemand spaart, ook zichzelf niet. En tegelijkertijd getuigt hij voortdurend en onverbiddelijk van het doel dat zijn leven bepaalt, namelijk het zoeken en verkondigen van de waarheid. 'Het Boek van Violet en Dood' is een van de belangrijkste boeken in de naoorlogse literatuur.


Het boek van violet en dood read onlineRead information about the author

Ebook Het boek van violet en dood read Online! Gerard Reve was een Nederlands schrijver en dichter. Samen met Harry Mulisch en W.F. Hermans wordt hij gerekend tot De Grote Drie: de drie belangrijkste Nederlandse schrijvers van na de Tweede Wereldoorlog. Tot zijn bekendste werken behoren De avonden (roman uit 1947) en Werther Nieland (novelle uit 1949). Tot 1973 schreef Reve onder zijn oorspronkelijke naam Gerard Kornelis van het Reve, maar vereenvoudigde deze later tot Gerard Reve. Hij debuteerde in 1946 in het tijdschrift Criterium met de novelle De ondergang van de familie Boslowits, een jaar later verscheen de klassieker De avonden. Reve zou uiteindelijk een enorm oeuvre voortbrengen, waaronder een groot aantal ‘brievenboeken’. In 1969 ontving Reve de P.C. Hooftprijs en in 2001 werd zijn werk bekroond met de Prijs der Nederlandse Letteren. Zijn werk wordt tot op heden nog altijd veel gelezen en besproken.


Reviews of the Het boek van violet en dood
Het boek van violet en dood read onlineAdd a comment to Het boek van violet en dood
Read EBOOK Het boek van violet en dood by Gerard Reve Online free

Download PDF: het-boek-van-violet-en-dood.pdf Het boek van violet en dood PDF