Read Benjamins bruid by Yvonne Keuls Free Online


Ebook Benjamins bruid by Yvonne Keuls read! Book Title: Benjamins bruid
Language: English
Format files: PDF
The size of the: 682 KB
v The author of the book: Yvonne Keuls
Edition: Anthos
Date of issue: 2008
ISBN: 9041413901
ISBN 13: 9789041413901
City - Country: No data

Read full description of the books Benjamins bruid:

Dolores is twaalf jaar als zij in 1938 met haar moeder naar Nederland repatrieert. Zij heeft nog geen idee wat het leven voor haar in petto heeft; een bewogen leven, zal later blijken. Cruciaal zijn haar drie huwelijken, en op latere leeftijd de komst van Benjamin, die zij als vervanging voor haar verloren zoon gaat beschouwen.

Benjamins bruid is het meeslepende en ontroerende levensverhaal van Dolores, maar ook het verhaal van haar Indische familie, haar echtgenoten, vrienden, en vooral het verhaal van haar zoon en diens plaatsvervanger.

De getroebleerde moeder-zoonrelatie wordt in deze nieuwe roman van Yvonne Keuls op ontwapenende wijze neergezet. Zij schuwt daarbij thema’s als dementie, homoseksualiteit en het feminisme niet, waarmee ze ook de tijdgeest van de jaren zestig, zeventig en tachtig van de vorige eeuw verbeeldt. Daarnaast is Benjamins bruid een ode aan artistieke en creatieve geesten.


Benjamins bruid read onlineRead information about the author

Ebook Benjamins bruid read Online! Yvonne Keuls komt op zevenjarige leeftijd naar Nederland en al op jonge leeftijd begint zij te schrijven. Korte verhaaltjes over gebeurtenissen die indruk op haar maken en haar ontroeren. De basis is gelegd, want ook later zal zij op deze manier haar succesvolle romans schrijven. Als gewaardeerd schrijfster ontvangt ze dan ook een aantal literaire prijzen.

Yvonne is één van de eerste Nederlandse schrijvers die sinds 1967 lezingen op scholen en in boekhandels en bibliotheken verzorgd. Daar groeit haar interesse voor de problemen van jongeren, die onderwerp van haar succesvolle boeken als in Het verrotte leven van Floortje Bloem en De moeder van David S. zijn. De moeder van David S. is overigens in meer dan 14 landen in vertaling verschenen.

Vanaf 1969 begint ze met het dramatiseren van beroemde boeken als Boek der kleine zielen en De koperen tuin. Ook speelde ze zelf in verschillende theatervoorstellingen.

Al veertig jaar lang is Yvonne Keuls een veel gelezen en geprezen auteur. Van haar roman Mevrouw mijn moeder zijn meer dan 300.000 exemplaren verkocht. Het boek werd bekroond met de Trouw publieksprijs 1999. In 2001 verscheen haar ontroerende levensverhaal Madame K. Van Indisch kind tot Haagse dame dat direct na verschijnen een bestseller werd.


Reviews of the Benjamins bruid
Benjamins bruid read onlineAdd a comment to Benjamins bruid
Read EBOOK Benjamins bruid by Yvonne Keuls Online free

Download PDF: benjamins-bruid.pdf Benjamins bruid PDF